A National Geographic legújabb különszáma túraötleteket ad az olvasónak szárazföldön, vízen, víz alatt, sőt a bátrak még a levegőt is meghódíthatják.

A lassúság, megtapasztalás, megélés a lényege annak, amit az utazási prospektusok aktív pihenésnek neveznek. Jelen vagyunk a tájban, halljuk neszeit, bőrünkön érezzük a szél vagy a víz simogatását, miközben saját testi erőnknek köszönhetően gyűrjük le a távolságot. A tervezéshez néhány praktikus javaslatot is kaphatnak, hogyan készüljenek föl az erőt próbáló eseményekre.

A gyalogtúrázók válogathatnak az úti célok között: indulhatnak a közeli Szlovák Paradicsomba vagy Afrika tetejére, de választhatnak egy városi túrát is, sőt az apostolok lovát lecserélhetik két kerékre, ami egy roller is lehet.

A vízi világ kedvelői is kapnak inspirációt: evezhetnek lassúbb vizeken, izgalmasabb fjordokon, vagy merülhetnek a víz alá.

Akikben pedig van elég kurázsi, 18 olyan lehetőség közül választhatnak, ahol próbára tehetik szervezetük szellemi és fizikai terhelhetőségét.

Induljunk hát neki: húzzunk bakancsot vagy uszonyt, üljünk kenuba, kajakba vagy biciklire!