Miközben az őslakosok a Polinéz szigetvilágból a legenda szerint wakán (tengerjáró kenun) érkeztek szinte hihetetlen módon Új-Zélandra, addig idén februártól a 2017-ben Skytrax díjjal (mint a Világ legjobb légitársasága) kitüntetett Qatar Airways röpke 17 óra alatt repít el a világ másik felére. A Boeing 777-200LR típusú gép megóv bennünket a külső hatásoktól és kitűnő fedélzeti szolgáltatásoknak, felszolgált ételeknek, italoknak köszönhetően teljesen más dimenzióba kerül az idő múlása. A business osztályon az ággyá alakított ülésekben az ember kipihenten érkezik Aucklandbe és szinte jet lag nélkül vetheti bele magát a mozgalmas város és a csodálatos természet felfedezésébe.

Új-Zélandon sok minden fából készül. Ennek jó példája az Art Gallery Aucklandban. Az Art Gallery kauri fából készített bejárata és előcsarnoka, az Új-Zélandon élő Nikau pálmafának a modern megjelenítése. A tartóoszlopokra tetovált üzenetek szimbolizálják az Ég Apa, Föld Anya és Erdő Istenét. A maorik nagyon spirituális emberek, tisztelik a természetet, a testükre tetovált jelek szinte személyi igazolványnak minősülnek, fotózni csak engedéllyel lehet.  A Tamaki Maori Village -ben találkozhatunk hagyományőrző maorikkal, akik a hétköznapokban civil munkát folytatnak, éppen ezért a moko megjelenítése ma már inkább a testen jellemző mint az arcon.

Új-Zéland vulkanikus aktivitásának köszönhetően geotermikus hőforrásokkal, gejzírekkel és egyéb látványosságokkal gazdagon meg van áldva. Wai – O – Tapu csodavölgye az egyik legjobb példa erre, amit egy kellemes sétával bejárhatunk. A néhol akár 260 fokot is elérő források neon színekben pompáznak a citromsárgától a kéken át a sötét narancsig. A kén tartalmú fortyogó masszák és termálvizek nem csak az egészségünkre de a szépségünkre is jó hatással vannak. Jó példa erre a Hell’s Gate Spa, ahol kifejezetten a környék adottságait használják fel wellness körülmények között.  A Hot Water Beach természetes forrásai a tengerparti homokból törnek elő, ahol apálykor a homokból kiásott kis medencéinkben élvezhetjük a termálvíz jótékony hatását természetes környezetben. A források közelében található Hot Water Beach Top 10 Holiday Park a legautentikusabb szállás választás, ahol az egyedi, fából készült bungallók teraszáról az esőerdő élővilága elérhetővé válik. Hallgathatjuk a csak Új-zélandon élő Kiwi, Tui, Pukeko és más madarak esti kórusát.

Az éj leszálltával parázsférgek jelennek meg az esőerdő mélyén. A Waitomo barlangokban viszont ellepik a teljes mennyezetet aminek a látványa földöntúli élményt okoz. A barlangban csónakokkal jutunk a leglátványosabb, szinte tejútrendszert ábrázoló világító barlangrészekbe.

Új-Zélandon nem csak a legszebb de a legizgalmasabb csónak kalandokban is részt vehetünk. A Jet Boat egy különleges fejlesztésű új-zélandi találmány, amely turbina motorja akár 10 cm-es vizen is képes 85 km/órás sebességgel is haladni. A Huka Jet Boat egy vízesés alatt száguld velünk adva az adrenalinnak. Az élményszerzés másik formája a Gyűrűk ura film eredeti helyszíne, Hobbiton. Az évek alatt aprólékos munkával, igazi látványossággá kiépült díszletfalu teljes mértékben illeszkedik a tájba, az apró házikók kialakításában szerepet játszott a természet és a turisztikai látványosság koncepciójának összhangja.

A természetben töltött kalandokat kipihenhetjük a Crowne Plaza Auckland luxuskörülményei között.

A NewTourZealand utazási iroda kis csoportos és privát utak szakértője ezt a fajta, a természettel és az embertársakkal való harmóniában való együttélés  hagyományát képviseli Új-Zélandon és a Csendes Óceáni térségben.

www.qatarairways.com

www.newtourzealand.com