A vörös bolygóra tartó űrhajó legénysége, azaz a főszereplők meséltek a forgatásról. Pár napja elindult a Daedalus űrhajó a Marsra, rajta a hatfős nemzetközi legénységgel, akik elsőként léphetnek a vörös bolygóra. Persze, mindez csak a NatGeo Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozatában történik. A műsor vasárnap esténként egy különleges világba kalauzolja a nézőket, egy elképzelt 2033-as Mars-missziót mutat be, melyben hat bátor asztronautáért aggódhatunk, akik vállalják a nem kis kockázattal járó küldetést.

Clementine Poidatz

„Vajon milyen lenne, ha felnéznénk az égre, és nem látnánk többé a kék eget és a felhőket? Nem lenne körülöttünk zöld fű, nem élnének mellettünk állatok, nem tudnánk csak úgy kisétálni a házból és venni egy jó nagy levegőt? Milyen lenne egy másik bolygón élni, a megszokottól teljesen eltérő körülmények között?” – tette fel a kérdéseket elgondolkodva Clementine Poidatz, aki a Mars-misszió orvosát, Amelie Durandot alakítja. Clementine rengeteget tanult és készült a szerepre, hiszen számos űrhajós és orvosi szakkifejezést kellett magabiztosan használnia a felvételek során. „Egyetlen űrutazás sem veszélytelen, az asztronauták minden alkalommal hatalmas kockázatot vállalnak. Arról azonban csak elképzeléseink lehetnek, milyen lelki és fizikai megterheléssel járhat egy több hónapig tartó utazás az űrben, majd egy idegen bolygón való hosszabb tartózkodás. Nem biztos, hogy az asztronauták túlélnék a Mars-küldetést. Ezeket a kockázatokat, veszélyes helyzeteket, fizikai és lelki gyötrelmeket igyekeztünk a sorozatban is megjeleníteni. Így Amelinek, mint a misszió orvosának bőven akad dolga” – mondta Clementine.

Jihae

Az űrhajó pilótája és szoftvermérnöke Hana Seung, akit a koreai származású popénekesnő, Jihae játszik. Az énekesnőnek ez az első sorozata, színészileg hatalmas kihívással szembesült, hiszen rögtön két szerepben is feltűnik: ő alakítja Hana ikertestvérét Joont is, aki az irányítótoronyból segíti a küldetést. „Fontos volt, hogy a két szereplő karakterét részletesen kidolgozzam, hogy pontosan lássam a különbözőségeket és hasonlóságokat. Ezért egészen a gyermekkoruktól kezdve felvázoltam a történetüket a kapott információk alapján, és végigpörgettem magamban, milyen változásokon mehetett keresztül a személyiségük az évek alatt. Mindemellett történeteket olvastam és néztem arról, miként viszonyulnak ikertestvérek egymáshoz, hogyan viselik a tartós távollétet, vagy miként éli meg az egyik, ha a másikkal történik valami. Sokat készültem a szerepre, de nagyszerű kihívás volt” – mondta Jihae a sorozat premier előtti, New York-i bemutatóján.

A hatfős legénység egyik tagja a Sammi Robiti, ő alakítja Robertet, a Daedalus űrhajó robotika szakértőjét, aki főleg a technikai megoldásokért felelős. Sammi elmondta, számára a való életben is nagyon fontosak az új vívmányok, és lenyűgözi ez a tudományos fejlődés. „Senki nem lát a jövőbe. Tíz évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk volna olyan technikai vívmányokról, amelyek ma a mindennapjaink részét képezik. Folyamatosan új találmányok jönnek ki, napjainkban már semmire nem mondhatjuk, hogy lehetetlen. A Mars-misszió megvalósításán is jelenleg tudósok százai dolgoznak, így én nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy az, amit mi most filmen bemutatunk, hamarosan valósággá válik.”

A Mars – Utunk a vörös bolygóra sorozatot 2016. november 20-tól,  vasárnaponként 21 órakor vetíti a NatGeo.