Boglárka az afrikai és európai utazás után most Indiába tart, és ahogy azt már megszokhattuk tőle, most is az ország kevéssé ismeretlen, rejtett zugait is bemutatja a kedves olvasóknak.

Az első hónap útvonala

Váránaszi

Az ezerarcú Indiából hétről hétre ismerhetünk majd meg olyan különleges helyeket, mint a maharadzsákról szóló legendákkal övezett Rádzsasztán, vagy az Andaman és Nikobár szigetek, de csatlakozunk majd elefántmentőkhöz, koldus gyerekekből verbuválódott riporterekhez, Váránasziban láthatjuk az ősi halottégetési szokást, köszöntjük a felkelő Napot a Taj Mahalnál, és nem hagyjuk ki India világhíres gasztronómiai remekeit sem.

Ahogy Boglárka mondja, India varázsa az apró dolgokban rejlik: „bár az utóbbi 8 évben jártam gyönyörű tengerpartokon, dús dzsungelekben, eldugott szigeteken, ahol minden egyes alkalommal megfogadtam, hogy ide még visszatérek, de ahogy telt az idő, mégis India volt az, ami a szélsőségei ellenére (vagy pont ezért) újra és újra visszahúz. Mindent összevetve majd egy évet töltöttem ott, de a mai napig megrendít a színek és ízek kavalkádja, az emberek és állatok leheletétől sűrű levegő, a nincstelenség és a ragyogás együttes intenzitása.
Annyira más, annyira szokatlan és vibráló ország, amelyet képtelenség megunni, vagy rövid időn belül kiismerni. ”